Bayside House

Bayside House references the Edwardian brick façade in a contemporary manner, taking precedence from its surrounding context. As a new build in the middle of an established heritage setting, the design needed to act as a contemporary addition to the area whilst also remaining sympathetic to the neighbourhood characteristics.

Internally, a considered palette of neutral finishes was chosen to mimic the restraint applied to the external materiality. As a result, the interior creates a perfect balance between elegance and simplicity, creating an effortless space for a young family to grow. A strong connection between the interior spaces and the garden was critical to the design, with the living space bathed in natural light from a large expanse of north-facing windows. Softened by linen sheers, the interior palette of white polished plaster and dark timber veneer is complemented through the greenery of the landscaped garden outside.